Η Δέσποινα Μπερμπερίδου είναι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master στις Γλωσσικές Διαταραχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά την διπλωματική της διατριβή διερεύνησε τις διαταραχές της εργαζόμενης μνήμης σε παιδιά με αναπτυξιακά σύνδρομα. Τον Μάιο του 2018 παρουσιάσε μέρος της διατριβής της στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας.

Είναι εκπαιδευμένη στο θεραπευτικό πρόγραμμα εναλλακτικής παρέμβασης TEACCH (Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές Επικοινωνίας) καθώς και στη μέθοδο παρέμβασης “Signs Make Talk” (SIMATA) στην αναπτυξιακή λεκτική δυσπραξία.

Από το 2010 έως το 2012 εργάστηκε ως υπεύθυνη της κλινικής του τμήματος λογοθεραπείας και ως διδάσκουσα στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εργαζόταν ως λογοθεραπεύτρια στον ιδιωτικό τομέα. Συνεργάστηκε με την ΜΚΟ Αφασική Ομάδα Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και με τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Βορείου Ελλάδος.

Από το 2012 έως σήμερα αποτελεί επιστημονική συνεργάτης – λογοθεραπεύτρια του κέντρου «Εργαστήρι Εδικής Αγωγής και Λογοθεραπείας Καλαμαριάς» της Δρ. Άννας Καραμούζη.

 

Δέσποινα Μπερμπερίδου on LinkedIn